Турнир “Спортен риболовец” – 74 души мериха сили на Гребния канал

Турнир “Спортен риболовец” – 74 души мериха сили на Гребния канал

Турнир “Спортен риболовец” – 74 души мериха сили на Гребния канал

Турнирът “Спортен риболовец” по традиция закри сезона на състезанията за 2007г.

Мероприятието се състоя на Гребния канал в Пловдив на 21 октомври. 74 души уважиха състезанието, организирано от COLMIC и списание “На плувка и дъно”.

Турнир “Спортен риболовец” – 74 души мериха сили на Гребния канал
Турнир “Спортен риболовец” – 74 души мериха сили на Гребния канал

В събота на официалната тренировка присъстваха повече от 40 души от цяла България. Това даде индикация, че на следващия ден ще има още повече хора и организаторите разчертаха секторите до 70-ти номер. За съжаление времето, както и на турнир “Майстор на годината”, отново беше против всички.

Духаше неприятен вятър и през цялото време се опитваше да завали. Естествено имаше състезатели, които бяха дошли да потренират още от петък. Времето в петък беше слънчево и са се хванали по няколко кила риба, основно ситни каракудки и кефалчета, които са масовата риба на канала в момента.

За официалната тренировка, както и за деня на състезанието, беше организирата Общинска охрана, за да няма инциденти с велосипедисти, бегачи и зяпачи.

Около 10 ч в двата края на риболовния участък беше затворено за автомобили и тренировката започна.

Основното разочарование на всички беше гъстата трева, която е поникнала навсякъде. От всички участници едва ли имаше няколко души, които нямаха трева пред себе си.

Това наложи състезателите да използват максимално рехава подхранка, която да образува стълб и да ловят единичните риби в облака над водораслите.

Другият проблем беше, че едрите бонус риби почти винаги влизаха във водораслите и неминуемо късаха.

Тони Исаков от спортен клуб “Майсторски риболов” единствен успя да извади два хубави едри костура, но други три риби безапелационно му скъсаха, като влязоха във водораслите. Останалите ловиха основно дребни и епизодични риби.

В ранния следобед се появи и съорганизатора на мероприятието Чичо Веско Щедрия, представител на COLMIC за България, който донесе няколко мачови пръчки за участниците от своя отбор.

В събота следобед тренировката приключи и тъй като повечето състезатели нощуваха в двата мотела на 9-ти километър, вечерта се заформи хубав купон.

В неделя сутринта още по тъмно се събрахме на уреченото място до стартовете и започна записването на участниците.
Както и предполагахме, събраха се доста хора. В крайна сметка преди влизането по места имаше записани 74 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.