Бракониери със 7 чувала мрежи заловени от ЦРОО


Поредна страхотна акция на ЦРОО и Иара Ст.Загора. След наблюдение с термокамерата , бяха заловени две лица, извършващи незаконен риболов с хрилни мрежи на яз.Жребчево.

Бракониерите са заловени в местност „Лавандулата“.

На снимките може да видите количеството мрежи, с което действат нарушителите-7 чувала. Съставени са актове по ЗРА и са иззети мрежите и надуваема гумена лодка. Получено е и съдействие от органите на МВР.
Отново унищожени мрежи от ЦРОО Тича. На 12.05.2019г., при нощна проверка, от язовира са извадени и нарязани два броя хрилни мрежи. Интересното там е, че бракониер е потърсил доброволците и сам е предал мрежата си : Според нас е постъпил правилно, тъй като групата ни там е много голяма и извършва денонощни проверки, казаха от ЦРОО. Има заявка и от втори бракониер, който също е изявил желание сам да предаде мрежите си!
На 11.05.2019г., ЦРОО организира почистване на яз.Пчелина.В добрата инициатива се включиха над 50 човека. Събрани бяха 217 големи чувала с боклук.
Проверките на ЦРОО продължават на всички язовири и реки, които организацията охранява.Молим всички риболовци да сигнализират при наличие на бракониери! Нека заедно опазим рибното богатство!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.