Васко Василев: Винаги съм мечтал за ресторант край морето

Ако не бях станал цигулар, щях да съм рибар, споделя виртуозът

Знае се, че концертмайсторът на Лондонската опера обича риболова и използва всеки свободен ден, за да заметне въдицата. Но освен явната рибарска страст, Васко Василев имал и скрито желание, свързано пак с риболова. Той много искал да има ресторант за морски дарове.

Цигуларят сподели в интервю пред bTV, че дори и да не е бил станал музикант, нямало да умре от глад. „Щях да имам ресторант край морето, но нямаше да почивам, защото това също изисква много работа. В Приморско щях да пържа риба.“

Колкото и да е известен и популярен Васко Василев не е от онези звезди, които забравят откъде са тръгнали. Цигуларят е абсолютно естествен и земен човек.

„Това е така може би, защото от малък свиря пред публика, която се състои от известни хора. Освен това непрекъснато пътувам в страни, където съм никой. Това отрезвява. „, каза той.

И въпреки, че може да си позволи какви ли не изтънчени и интересни специалитети, виртуозът казва, че най-много от всичко обичал баница. Обикновена домашна баница със сирене, хубаво вино и добра компания. Чувствата са чувства и нищо човешко не му е чуждо.

„Понякога се опитвам да прикрия сълзите си, но друг път не успявам“, сподели още той.

Където и да е, каквито и ангажименти да има, Васко Василев се връща всяка пролет в България, за да организира невероятни концерти, за да се срещне с приятели и… за да хапне домашно приготвена баница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.