Вярващи от Индия гълтат живи риби, за да лекуват астма

Болна от астма жена поглъща жива риба в Индия

Болна от астма жена поглъща жива риба в Индия

Индия е страна, която е известна не само с древната си и красива архитектура

Факт е, че в Индия алтернативните здравни практики са много разпространени и популярни. Хиляди европейци посещават страната с идеята не само да разгледат красотите й, но и да се докоснат до нетрадиционните методи, които ще им помогнат да излекуват душата и тялото си. В това отношение Индия не престава да ни изненадва.

Болна от астма жена поглъща жива риба в Индия
Болна от астма жена поглъща жива риба в Индия

Според информация, публикувана в няколко световни информационни агенции, десетки хиляди индуси, които страдат от астма, се тълпят всяка година по това време на Южния стадион в Хайдерабад, за да поглъщат живи сардини, омазани с жълта билкова паста. Те смятат, че по този начин ще ликвидират техните проблеми с дишането.

Въпреки критиките на лекарите, тълпи от хора се събират в продължение на години, за да гълтат живата риба, която е намазана с тайна билкова формула, открита от хиндуистки светец преди около 170 години.

Полицията в Хайдерабад докладва, че един мъж е починал от сърдечен удар, а няколко други са потърсили медицинска помощ при затруднено дишане, след като са чакали на жегата в продължение на часове. Освен това, от информацията става ясно, че местният стадион е неподготвена да се справи със 70,000 души, които се втурнали да лекуват астмата си.

Странното лечение се предлага само един ден в годината, който се избира от астролозите, затова и винаги има страшно много хора, както и не малко инциденти по време на странната терапия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.