Папарака вицешампион на Sensas cup в Румъния

Папарака вицешампион на Sensas cup в Румъния

Папарака вицешампион на Sensas cup в Румъния

Благодаря на всички за поздравленията

Доволен съм от представянето си, като специално искам да благодаря на моя съотборник и приятел Румен Монтанеца, който ми беше личен рънър. Без него нямаше да се класирам по този начин. Ще разкажа с няколко думи как протече тренировката и двата дни състезание.

Папарака вицешампион на Sensas cup в Румъния
Папарака вицешампион на Sensas cup в Румъния

По време на тренировката хванах само един уклей. Румен направи болонезето с един ваглер и извади два шарана. Независимо от слабата тренировка имах някаква яснота, тъй като ходих и миналата година на това състезание. Тогава само гледах, което ми беше от голяма полза.

В събота сутринта изтеглих жребия и ми се падна мястото, където бях тренирал. Като цяло плитък сектор. На щека дълбочина около 1.30, на мач около 2.50.

Храната която забърках беше Сенсас – 2 кг Суит Корн, 1 кг ситен шаран, 1кг едър шаран, 1 етанг и 0.5кг Джиала. Към това 1 пакет коноп, 200г жълта и червена троха и 2 сухи ароматизатора Сенсас карп. В храната 1 консерва царевица и малко изпънат червей. Стартирах с 15 топки храна на шеката и 25 топки на мача. На щеката къпирах също така 8мм пелени Сенсас лимон и 4мм пелети Динамит Байт за шаран.

Започнах риболова на мач, тъйкато предполагах, че заради малката дълбочина на щеката първоначално риби няма да има. Така и стана. Хванах един шаран на мача. През това време румънеца до мен извади две каракуди на щеката. Това беше достатъчно, за да оставя мача. Започнах да ловя шарани. През цялото време лових с плувка 0.75г, като регулярно подавах пелети и червеи с прашката. Това продължи около 2.5ч. След това рибите тотално отказаха да кълват и тапата и човека до тапата ме изпревариха. Завърших 3 в сектора с 27кг риба. Грешката ми беше, че не се сетих да пробвам на вердевас.

На следващия ден процедирах по същия начин. Очакваше се да влязат едри риби и ластиците ми бяха пренатегнати. Това ми костваше доста изпуснати риби през първия половин час. Наложи се да ги разхлабвам, за да няма повече гелета. Рибите обаче вместо да са повече станаха още по-капризни. Ощев края на първия час минах на чист вердевас и така продължих до края на състезание. Финиширах 1 в сектора с 33 кила.

В крайното класиране се наредих на второ място с 4 н.т. и награда един куфар Риве.
Седми се красира Риконото, Марчо остана десети, а Панталеев 13. За съжаление още не са ми изпратили цялото класиране и не знам какво е цялостното класиране.

Получих се едно изключително интересно състезание с много и едри риби, които обаче се ловяха много тънко. Със сигурност Монтанеца има огромна заслуга за представянето ми. След първия ден ден вечерта обсъждахме повече от два часа детайлите. За което отново му благодаря. Естествено имах и късмет да изтегля втория ден място до тапата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.