13 медии се състезаваха на Богров 2007

13 медии се състезаваха на Богров 2007

13 медии се състезаваха на Богров 2007

13 медии взеха участие в десетото подред състезание за журналисти, организирано от телевизия Центрум груп

Тази година турнирът се проведе на арендаторския водоем край Богров. Язовирът е зарибен с огромно количество шарани, които обаче по закона на Мърфи отказаха да кълват именно в деня на състезанието.

И така, около 8 ч. журналисти и сътрудници от различни медии започнаха да се събират край водоема. Краси Гогов от телевизия Центрум Груп, заедно с представителя на MAVER и CORMORAN за България Ивайло Христов посрещаха участниците. След записването стана ясно, че в състезанието ше вземат участие 38 души от различни вестници, списания и телевизии – в-к “Капитал”, Би Ти Ви, GTV, Центрум груп, сп. “Меню”, Хоби ТВ, в-к “Риболовец”, списание “На риба”, в-к “Твоят бизнез”, в-к” Рибар”, ТV 7, списание “На плувка и дъно” и в-к “Къде кълве”.

13 медии се състезаваха на Богров 2007
13 медии се състезаваха на Богров 2007

За първи път тази година организаторите на състезанието забраниха риболова на щека по изрично настояване на журналистите от Би Ти Ви, които заплашили, че ако има щеки, те нямало да участват и да отразят състезанието.
Както стана ясно в края на турнира, независимо че нямаше участници с щеки, това не помогна особено на телевизионерите от най-силната телевизионна медия. Според злите езици това се дължало основно на факта, че по неведоми причини не участваше чаровната телевизионна водеща Ани Салич.

Другото решение на организаторите бе да няма отборно класиране, а само индивидуално. И така, след тегленето на жребия започна настаняването на участниците по места. Поради малкия размер на водоема състезателите бяха разположени през 6-7 крачки, което създаде доста комични ситуации по време на риболовното състезание, което придоби по-скоро характер на шоу. През трите часа често се виждаха по 2-3, а понякога и 4 плувки групирани на едно място, което изнервяше участниците допълнително.

След подготовката, която продължи до 10 ч. бе даден старт на състезанието. Във водата полетя доста подхранка, царевица и червеи. Още след първия половин час стана ясно, че рибата се е групирала навътре и в лявата част на водоема.

Първата риба извади Румен Монтанеца, който участваше от името на списание “На плувка и дъно”. Минути по-късно риба улови и Добромир Добрев от в-к “Рибар.” Изобщо риба ловяха хората от № 20 до края. В десния край на водоема нямаше пипане. Резултат не дадоха никакви техники и тактики. Тъй като отсрещният бряг беше свободен, всичката риба се бе изтеглила нататък отвъд дистанцията на ваглерите.

На всичкото отгоре, тъй като водоемът е естествен , цялото дъно е покрито с водорасли ,между които има малки прозорци.

Повечето участници бяха подготвили по една или две пръчки. Самият аз бях монтирал една фиксирана плувка на болонезе-то и един 13г ваглер на мач-а. Идеята ми беше , ако на близка дистанция дойде гъста риба , да я ловя максимално бързо с болонезе-то. Бях се подготвил с 1.5кг бял червей , с който смятах да вдигна шараните над дъното. За съжаление риби на тази дистанция изобщо не дойдоха.

На дистанцията на ваглера – около 30м под мен имаше гора от водорасли. Дохранвайки с рехава подхранка на дълбочина 1.5м успях да излъжа един шаран. След него ми удари веднага втора риба, която обаче влезе във водараслите и ми скъса ваглера.

През това време в ляво от нас беше истинско шоу. Хората ловяха риби, Румен Монтанеца имаше доста късания във водарслите, а победителят Добромир Добрев убедително ловеше риба след риба.

“Не бях се подготвил за такъв вид риболов – призна Румен по-късно. Едва когато сложих повод 0.16мм от влакното BRAVO късанията спряха, но вече знаех, че съм изпуснал първото място”.

В крайна сметка това бе поредното състезание, което показа на голяма част от участниците, че дори и във водоем, в който ври от риба , човек може да извърти валат и че състезанията нямат нищо общо със свободния риболов. От 1 до 10 номер нямаше уловен нито един шаран.

В края на състезанието времето започна да се разваля и това още повече намали шансовете за добри улови.
В 13ч шоуто приключи, макар че голяма част от състезателите още в края на втория час започнаха да се разхождат към крайните номера поне да погледат как хората ловят риба.

Организаторите се бяха погрижили много добре за награждаването на победителите от 1 до 10 място. Всички получиха предметни награди, осигурени от вносителите на риболовни принадлежности – фирмата “Майсторски риболов”. Победителят Добромир Добрев получи от “Камекс” щека SHIMANO, имаше купи и медали.

В състезанието участваха и три жени, които бяха отличени отделно заради проявеното мъжество.

Крайно класиране

1. Добромир Добрев – в-к Рибар – 16.320г
2. Румен Витков – “На плувка и дъно” – 8.320г
3. Цветан Цветанов – в-к Капитал – 7.750г
4. Димитър Атанасов –“ Центрум груп” – 6.200г
5. Тодор Гюров – 3.450г
6. Пламен Съев –“ Капитал” – 2.810г
7. Любовир Йончев – GTV – 1880г
8. Виктор Витков –” Къде Кълве” – 1.650г
9. Божидар Тодоров –“На плувка и дъно” – 1360г.
10. Цветан Цанков – Би Ти Ви -1160

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.