Вижън „Майстори на годината“ – 2002г

Вижън "Майстори на годината" - 2002г

Вижън "Майстори на годината" - 2002г

Столичният отбор “Вижън” убедително стана първи на есенния турнир “Огняново”, като методично си изкова победата през двата дни на 5-6 октомври

Този път столичани не дадоха на пловдивски отбор изобщо да припари в челната тройка нито в отборното, нито в индивидуалното класиране.

Вижън "Майстори на годината" - 2002г
Вижън "Майстори на годината" - 2002г

Състезанието беше изключително трудно и напрегнато, а рибата, както винаги, се държеше на определени места в секторите.

Още по време на тренировката стана ясно, че риба ще се лови основно в сектор “А” и малко в сектор “Б”. Това беше изненада за участниците, тъй като по принцип на “Огняново” винаги с повече риба са се отчитали секторите “В” и “Г”. По време на тренировките рибата категорично отказваше да се храни, но се събираше на подхранката. Това накара повечето участници да направят храните си много тъмни, почти черни и бедни на хранителни вещества.

През първия ден почти по цялата стена се ловиха качествени червеноперки, които идваха и си отиваха, като не се контролираха от подхранката. Повечето риби обаче повръщаха храна, което значи, че рибата все пак е започнала да се храни.

Най-вероятно слабото кълване се дължи на факта, че за първи път есенният турнир се провежда толкова късно. Странно, тази година през първия ден не се завъртяха никакви кефали въпреки обилното подхранване с бели червеи. Времето беше тежко, но тихо и даже на няколко пъти се показа слънцето. Като цяло обаче рибите кълвяха тук-там по секторите. За първи път от дълго време насам имаше и няколко валата в секторите. Основно се ловеше бабушка, епизодични уклеи, костурчета и много рядко някой кефал. В края на първия ден “Вижън” водеха във временното класиране, следвани от “Олимпик TRIANA”.
През втория ден доста от отборите направиха леки корекции в рецептите на своите храни, тъй като се предполагаше, че добре подхранената стена ще даде по-добри резултати. Времето обаче изигра лоша шега на състезателите. Още в тъмни зори заваля ситен дъждец, който продължи да вали чак до награждаването.

След разполагането по секторите през втория ден започна голямата мъка. Този тур изключително много приличаше на един пролетен турнир, когато половината участници не хванаха нищо, а останалите имаха по няколко риби. Повечето риболовци клатиха щеките три часа, за да спасят валата и за да не натоварят отборите си с максималния брой наказателни точки.

Единствено Иван Михалев-Меча лови бабушки и кефали (2470 г) и Божидар Тодоров-Папарака – костури (2450 г). По цялата стена имаше хора с по една, две и три рибки.

След провала на Републиканското първенство софийските отбори си го върнаха на пловдивчани, които тогава бяха окупирали първите места. За отбелязване е, че дългогодишният фаворит от “Огняново” – “Олимпик TRIANA”, за втори път не се класира в тройката. На пролетния турнир пловдивският “Светослав” стана втори, но на това състезание остана едва седми.

Иначе организаторите от “Интерфиш”, “Майсторски риболов” и “ЕТ Васко Тодоров” се бяха погрижили, както всяка година, перфектно. И за гости, и за състезатели и през двата дни се пекоха кебапчета, бира и безалкохолно – безплатно и на корем.

За разлика от председателя на нелегитимната организация Румил Лачев, който и до днес не е дал медалите на победителите от Републиканския турнир, организаторите на турнира “Майстор на годината” бяха предвидили купи и парични награди за индивидуалистите от 1 до 4 място и купи, и медали за отборите в челната тройка. В края на състезанието мокри до кости, но усмихнати и весели, състезателите си тръгнаха, като си обещаха да се видят догодина на пролетния турнир.

ОТБОРНО КЛАСИРАНЕ

1. Клуб “Вижън” – София
2. Клуб “София”-1
3. Клуб “София-север”
4. “Муха” – София
5. “Олимпик TRIANA” – Пловдив
6. “Номиком” – Стара Загора
7. “Светослав” – Пловдив
8. “Хеброс” 94 – Пловдив
9. “Никулден” – София
10. Клуб “Мерлин” – Бургас”

ИНДИВИДУАЛНО КЛАСИРАНЕ

1. Иван Михалев – “Номиком”, Стара Загора
2. Георги Генов – “София-север”
3. Лъчезар Минев – “Муха”, София
4. Пламен Пантелеев – “Вижън”, София
5. Мартин Георгиев – “Вижън”, София
6. Сергей Николов – “София-1”
7. Юлиян Йорданов – “Вижън”, София
8. Живко Кършалийски – “Хеброс”94, Пловдив
9. Румен Панов – “Олимпик TRIANA”, Пловдив
10. Тони Исаков – “Муха”, София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.