Трета Републиканска титла за Калин Митранов през 2002г

Трета Републиканска титла за Калин Митранов през 2002г

Трета Републиканска титла за Калин Митранов през 2002г

Калин Митранов, известен още като Голямата глава, се занимава със спортен риболов от 1991 г.

Както повечето състезатели, и при него всичко става случайно. Явява се на едно градско първенство и се класира за републиканското. “Известният старозагорски състезател Панчо Запрянов ме откри за спорта”, обяснява Калин.

Трета Републиканска титла за Калин Митранов през 2002г
Трета Републиканска титла за Калин Митранов през 2002г

През 1993 г. печели първата си републиканска титла в Монтана. “Състезанието беше много интересно, а имах и необходимата доза шанс. С последния торен червей успях да пробия килима от ситен уклей и да извадя няколко едри риби, които ме дръпнаха напред. Отборно се класирахме на второ място. През тази година отборът на Монтана не се състезаваше. А като стана въпрос за Монтанската школа, мога да кажа, че винаги съм се старал да се уча от тях.”

1993 и 1994 г. Калин се класира за националния отбор. Все още обаче българите не са на достатъчно високо ниво и нямат кой знае какви прояви зад граница. През тези години Калин има финансова възможност и се състезава добре.
1995, 1996 и 1997 г. бяха слаби за Калин и отбора на Стара Загора. Започнаха да се появяват вносни подхранки и който имаше средства да си ги внесе отвън, успя да се наложи.

“През 1998 г. обаче ситуацията се промени. Качествените храни започнаха да се предлагат свободно на българския пазар и това доста изравни шансовете на отборите, които се състезавахме.” Същата година Калин става за втори път Републикански шампион на яз. “Овчарица”. Същата година се класира първи за Националния отбор, а през 1999 г. е втори в Националния отбор на страната.

Участва на световните първенства в Испания и Италия.

През 1998 г. няма нито един турнир, в който да не е в тройката на индивидуалистите. През 1999 г. се дъни само на републиканското първенство.

През 2000 и 2000 г. липсват средства и отборът на Стара Загора се разпада.

От тази година, благодарение на двама души, старозагорци се възродиха под името “Номиком”. Производителят на подхранките “Перфект” и продуктите с марка “Бигс” Красимир Кирилов и арендаторът на яз. “Овчарица” Нончо Воденичаров спонсорират отбора и заралии отново започнаха активна състезателна дейност.

От тази година отборът “Номиком” е с нов състезател. В момента се състезават

Иван Меча
Антон Андонов
Калин Митранов
Петко Меденката

“Основният проблем на българите е липсата на средства”, твърди Калин. От световните първенства, на които е ходил, това е главното му впечатление. “Не може ние да ходим веднъж в седмицата за риба и да бъдем конкурентоспособни на състезателите, които ходят за риба всеки ден. Тази година за “Номиком” беше просто за влизане във форма. От догодина със средствата на спонсорите се надяваме да имаме още по-добри резултати.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.