Испания Световен шампион през 2002г

Испания Световен шампион през 2002г

Испания Световен шампион през 2002г

Риболовният елит е в треска

Кой ще стане световен шампион тази година. Според престижното електронно издание Total-fishing.com англичаните със зъби и нокти ще се борят да запазят първото си място от Париж 2001г. Дали обаче магьосниците на подхранката-французите ще повторят своя провал? Във Франция те останаха едва трети, а италианците се класираха на второ място.

Какво ги очаква в Португалия?

Според информация от Ян ван Шендъл и мениджъра на руснаците Николай Зинин риболовът се очертава да бъде коренно различен от този на Сена през 2001 г.

Риболовът ще бъде на нещо подобно на канал. Единият от петте сектори се намира в центъра на града. Именно там е и най-голямата дълбочина между 4-5 м. Останалите четири сектора са с дълбочина от 1,5 до 4 м и има слабо течение.
Основната риба, която ще се лови е Боргу, подобна на червеноперката с големина 30-70 г. Основно ще се лови на щека, но в секторите извън града има добри резултати и на мач.

Всички светила определено коментират, че основният рилболов ще бъде на вердевас. Рядка и мудна риба, фини такъми. Не се знае доколко нашите ще успеят да се адаптират към местните условия.

Испания Световен шампион през 2002г
Испания Световен шампион през 2002г

След като до последния момент нямаше пари за българския Национален отбор, Федерацията първоначално отказа участието в Световното първенство. Впоследствие за пореден път, благодарение на спонсори от вносителите и търговци на риболовни принадлежности, пари все пак бяха събрани и нашите момчета тръгнаха за Португалия.

Заедно с българските състезатели ще пътува вечното присъствие по световни форуми Румил Лачев. Ексшефът на Федерацията за малко не провали пътуването на Националния отбор, след като бусът на федерацията отново замина на някакво състезание по кастинг.

Крайно класиране
1 Испания 52.5 т.
2 Португалия 55.5 т.
3 Белгия 74 т.
4 Англия 84 т.
5 Италия 97 т.

Англичанинът Стю Конрой се класира на трето място в индивидуалното класиране.
Класацията от

Те ще ни представят пред света:
Наско Боянов – Пловдив
Юрий Пейков – Пловдив
Евгений Милев – Пловдив
Пламен Пантелеев – София
Валентин Колев – София

ОТ ПОСЛЕДНИЯ ЧАС

До редакционното приключване на броя никой от българския национален отбор не си направи труда да се обади, за да съобщи каква е класацията на България. Абсолюютна изненада се оказа четвъртото място за отбора на Англия и Италия. Френският национален отбор, който в Париж все пак успя да се класира втори, този път изобщо не е в челната петица.
Според наблюдатели на Световното първенство това се дължи основно на лошия жребий, тъй като двата средни сектора са били значително по-плитки и с по-малко риба.

Българските гурбетчии спонсорираха българските национали.

Българските гурбетчии в Лондон, организирани от нашия кореспондент Илко Влашев, подпомогнаха морално и материално участието на българския национален отбор по риболов на Световното първенство в Португалия. За целта състезателят от Кюстендил Иво Прокопиев – Дебелия, бе „командирован“ на Световното първенство, където да направи богат снимков архив и да подпомага българите по време на самото състезание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.