Олимпик Триана спечелиха полуфинала в Пловдив

Олимпик Триана спечелиха полуфинала в Пловдив

Олимпик Триана спечелиха полуфинала в Пловдив

Олимпик Триана спечелиха полуфинала в Пловдив

Пловдивският клуб „Олимпик“ TRIANA спечели полуфинала, който се проведе на 13-14 юни в Пловдив на Гребния канал. По този начин пловдивчани за пореден път доказаха своето майсторство.

Олимпик Триана спечелиха полуфинала в Пловдив
Олимпик Триана спечелиха полуфинала в Пловдив

В състезанието участваха 20 отбора от цялата страна. И двата дни на Канала температурата надхвърли 30 градуса. Рибата кълвеше много мудно и това направи състезанието изключително трудно.

Главен съдия беше Румил Лачев, който не си беше направил труда да подсигури дори по едни грамоти за победителите, какво остава за купи и медали… След тегленето на жребия състезателите започнаха да се разполагат по местата. Този път нямаше проблеми с вердеваса за подхранка.

През първия ден повечето състезатели заложиха традиционно на риболова с щека. Това обаче се оказа губеща тактика, като изключим онези, които ловиха на 14,50 м. Рибата беше неспокойна и не се контролираше от десетките килограми, хвърлени на 13-я метър. Ловиха се основно слънчеви рибки, костурчета и малки кефалчета и епизодично по някоя каракудка. Единствено Юрий Пейков от „Олимпик“ хвана едно малко шаранче през първия ден.

Определено по-добри резултати даде английският риболов, но малцина от състезателите бяха подготвили мачовите си пръчки, тъй като риболовът на щека до момента винаги е давал по-добри резултати на канала. Някои отбори дори бяха забранили на своите състезатели да си носят мачовите пръчки.

Преди няколко седмици собственикът на канала „Пловдивспорт“ подстрига водораслите и това се оказа нож с две остриета. Тъй като нямаше водорасли, рибата не се задържаше на едно място, още повече че каракудата не се контролира с подхранка.

Както винаги, и на това състезание жребият беше решаващ за крайното класиране. Още повече че на канала рибата се придържа към определени места. Първият ден приключи с доста изненади в крайното класиране.
През втория ден обаче доставчиците на вердевас от столицата извъртяха номер и доста отбори се видяха в чудо без вердевас. Проблемът беше решен в последния момент.

Очакванията за втория ден бяха, че след изхвърлената подхранка през първия ден рибата ще се активизира. По закона на Мърфи, разбира се, това не се случи, а точно обратното. По-голяма част от състезателите вече си бяха направили мачовите пръчки с надеждата да излъжат по някоя каракуда. През втория ден обаче това се оказа губеща тактика. Спечелиха тези, които заложиха на щеките и ловиха дребни риби.

Като цяло през втория ден каракудите бяха доста по-апатични. За сметка на това костурчетата, слънчевите риби и малките кефалчета бяха полудели и кълвяха непрекъснато на вердевас. Интересното е, че през втория ден удариха и няколко шарана, но нито един не беше изваден. Интересна гледка се разви в сектор „C“, когато Краси Върхара от Нова Загора закачи един голям шаран и тръгна да се разхожда с щека в ръка по брега. Стигна се дотам, че той помоли състезателя отляво да му подаде щеката на удължителя, а зрителите изпопадаха от смях около него.

Денят приключи и съдиите се оттеглиха, за да сметнат резултатите. Крайното класиране беше оповестено от Румил Лачев в морския клуб.

Самото награждаване беше истинска пародия, тъй като нямаше награди, нямаше грамоти, нямаше дори потупване по рамото или строяване отпред. След като зоналното мина без награди, явно организаторите решиха, че и това състезание може да мине по този начин. Но това ще бъде само тази година. От догодина, след като бъде регистрирана нашата си Федерация, нещата ще се променят.

И така, след крайното класиране по регламент последните пет отбора отпадат и първите 15 се класираха за финала, който ще се проведе на 17-18 август на Долни Дъбник край Плевен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.