Списание „На риба“ спечели турнира на журналистите

Tурнир на журналистите, Панчаревското езеро

Tурнир на журналистите, Панчаревското езеро

Списание „На риба“ спечели турнира на журналистите, който се проведе на 6 юли на Панчаревското езеро и отнесе голямата награда лодка ВИДРА 4

Организатор на турнира беше телевизия „Центрум Груп“ в лицето на двамата водещи на предаването „С въдица и пушка Вие сте на мушка“.

Tурнир на журналистите,  Панчаревското езеро
Tурнир на журналистите, Панчаревското езеро

Водоемът където се осъществи зрелищният риболов е под аренда и е зарибен основно с шаран и канален сом. 16 отбора взеха участие в надпреварата и 27 души индивидуалисти.

Въпреки гъстата риба обаче имаше и доста хора които останаха класически валат. Един от тях беше Ванката, от екипа на „Шоуто на Слави Трифонов“, който в края на състезанието получи награда от спонсорите „за най-голям карък“.
Безспрно най-голяма атракция предизвикаха Сашо Манекена и състезателят от „София 1“ Христо Георгиев, които участваха от името на списание „На риба“. Авторът на списание „Български риболовец“ Стефан Минчев също се изяви с над 20 кг за три часа. Спонсори на съревнованието бяха фирмите „Майсторски риболов“ ООД, „Аква спорт“ М, СТОН и др. При отборите първите три места получиха купи, а индивидуалистите предметни награди и медали. Водеща на награждаването беше актрисата Пепа Николова, която с присъщото си чувство за хумор разведряваше атмосверата. За всеобщо съжаление на присъстващите липсваше чаровната водеща на bTV – Ани Салич.

Божидар Тодоров - Папарака
Божидар Тодоров - Папарака

И тази година обаче състезанието за журналисти не мина без издънки. Миналата година организаторите бяха забранили участието в състезание с щеки. Тази година по неведоми причини главният съдия Румил Лачев прецени, че индивидуалното класиране трябва да бъде отделно от отборното. Така се получи парадоксът индивидуалистът на първо място да бъде с 8 килограма риба, при положение, че имаше хора са над 20 кг. Г-н Лачев се опита да се оправдае с организаторите, но от Центрум груп категорично се дистанцираха и заявиха, че той не се е допитвал до тях относно начина на класиране. В резултата на този екшън, който донякъде помрачи края на турнира повечето от участниците заявиха, че доста ще си помислят за следващата година дали да участват.

Отборно класиране
1.Списание „На риба“ 3 н. т. 52.525 кг
2.“Интернет“ TV 6 н. т. 27.175 кг
3.Фишинг мания 6 н. т. 25.185 кг
4.Вестник “Дневник” 12 н. т. 24.220 кг
5.Спортен риболовец 12 н. т. 16.880 кг
6.BTV 12 н. т. 12.480 кг

Индивидуално класиране
1.Валентин Василев bTV 8.690 кг
2.Явор Миленов bTV 7.860 кг
3.Васил Малинов MSAT 6.200 кг
4.Росица Ангелова bTV 4.585 кг
5.Богдан Вълчинов bTV 3.835 кг
6.Валентин Николов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.