Малкия Митко взе турнира Огняново 2001

ВУЙЧО ДЕБЕЛИЯ СПЕЧЕЛИ 100 МАРКИ БАС, КАТО ЗАЛОЖИ НА ПЛОВДИВСКАТА ШКОЛА!

Пловдивчани за пореден път взеха софийския турнир на яз. “Огняново”, като отново доказаха, че са най-добрата школа. Турнир “Огняново” е единственото състезание с такъв награден фонд – 1000 лв. Спонсори на турнира са фирмите “Майсторски риболов” ООД, “Филиста” ООД, “Интерфиш” ООД и ЕТ “Васко Тодоров”. Класиралите се от първо до четвърто място получиха парични награди от 400 до 100 лева, купи и медали. Първите три отбора също бяха наградени с купи и медали от организаторите.

Тренировката за състезанието протече доста отчайващо, но значително по-добре от пролетта, когато имаше масови валати. Главният съдия Гришата беше създал перфектна организация. Отборите бяха разпределени да тренират по боксове, като по този начин стената беше захранена равномерно. Още по време на тренировката в петък времето започна да се оправя. Заради хладното време беше взето решение състезанието да се изтегли в малко по-късните часове. Единственият проблем беше, че заради проливните дъждове нямаше нормална доставка на вердевас. Това постави в неизгодно положение доста от състезателите, тъй като някои от отборите имаха огромни количества, а други нямаха изобщо. Тази година за първи път участваше и един новосформиран отбор от ветерани “Фаворит”. След тегленето на жребия в събота състезанието започна в 10,30 ч. Междувременно организаторите бяха подсигурили, както винаги, скара с кебапчета и кюфтета, както и бира и безалкохолно. Докато състезателите се потяха да търкалят щеките по валяците, малки сплотени групички от вносители, магазинери, риболовци и журналисти щъкаха по стената. Още през първия ден на стената се появиха представители и от предаването на телевизия “Центрум груп” “С въдица и пушка вие сте на мушка”. Ловеше се основно уклей, бабушка, кефал и дребни костурчета. В сектор “А” и до средата на сектор “Б” имаше значително повече риба, като преобладаваше бабушката. На останалите два сектора разчитаха на уклея и епизодични кефали.

Междувременно Вуйчо Дебелия окуражаваше своите приятели с мощни ревове и салюти на пиратки. Първият ден завърши по следния начин:

Сектор “А” 1. Русен Русенов – “Светослав”, Пловдив
Сектор “Б” 1. Юлиян Йорданов – “Вижън”, София
Сектор “В” 1. Димитър Андонов – ЛРД “Сокол”, Пловдив
Сектор “Г” 1. Димитър Кузманов – “Светослав”, Пловдив

След приключване на състезанието зрители и състезатели хапнаха и пийнаха за здравето на организаторите и се разотидоха. Някъде по това време възникна спонтанен спор между Вуйчо Дебелия и Данчо от “Интерфиш” ООД. Двамата вързаха бас по 100 марки кой ще стане пръв. Вуйчо, като един стратег, заложи на пловдивската школа и както стана ясно на следващия ден, спечели. Свидетели на облога станаха чаровната преводачка на “Интерфиш” Вера Котева и съпругът и Боби Гранитогреса. На турнира Вера Котева за пореден път се прояви като перфектен фотограф, като засне успеха на карфиците… Гости на състезанието бяха още Румен Швейцареца, убиецът на расперите по Дунав, както и Любо Гъзара, който наскоро си купи нов джип.

Вечерта пловдивчани и софиянци отседнаха в малка спретната кръчмичка, като този път, за разлика от миналата година, нямаше ексцесии. Вторият ден беше още по-трагичен откъм доставка на вердевас. За сметка на това обаче рибата беше доста повече. По време на състезанието от предаването “С въдица и пушка вие сте на мушка” взеха интервюта от състезателите. Парадоксално през тази година сектор “Г” се оказа с най-малко риба, нещо, което не се е случвало никога.

Състезателният ден приключи със следните резултати:

Сектор “А” 1. Пламен Пантелеев – “Вижън”, София
Сектор “Б” 1. Румен Панов – “ФилСтар”, Пловдив
Сектор “В” 1. Юрий Пейков – “ФилСтар”, Пловдив
Сектор “Г” 1. Евгений Милев – “ФилСтар”, Пловдив

След пресмятане на точките и килограмите се оказа, че Вуйчо печели 100 марки от баса. Така се оформи класирането:

Турнирът приключи с мощно ядене на кебапчета и пиене на бира!

ИНДИВИДУАЛНО КЛАСИРАНЕ

1. Димитър Кузманов – „Светослав“ Пловдив
2. Евгений Милев – “ФилСтар” Пловдив
3. Румен Панов-Карфицата – “ФилСтар” Пловдив
4. Валентин Колев – „Вижън “ София

Отборно КЛАСИРАНЕ

1. ФилСтар Пловдив
2. „Вижън“ София
3. „Светослав“ Пловдив
4. ЛРД „Сокол“ „Пловдив“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.