Българите заминаха за световното във Франция 2001г

Момчетата, които ни представиха на Световното във Франция през 2001 г.

Момчетата, които ни представиха на Световното във Франция през 2001 г

Българският национален отбор замина за Париж, където ще се проведе Световното първенство по улов на риба в сладки води

Състезанието ще бъде на 15-16 септември, на река Сена. В българския национален отбор за тази година са четиримата пловдивчани Юрий Пейков, Евгений Милев, Наско Боянов и Румен Панов, както и състезателят от Кюстендил Юлиян Йорданов.

Петимата участваха в Европейското първенство, което се проведе през лятото на Гребния канал в Пловдив и заеха престижното 8-о място.

 световно Франция 2001г
Българите заминаха за световното във Франция 2001г

Според първоначални данни състезанието трябваше да е на гъста риба, основно червеноперка от 300 до 700 г. Риба, на която българите са особено добри. Ден преди Световното от Франция изпратиха вест, че риба няма. Легендата Ян ван Шендъл заяви лично пред репортер на “Марица”, че българите имат много добри шансове, тъй като брегът на реката не предлага равни условия. Ако нашите състезатели изтеглят хубав жребий и се паднат на дълбока вода, имат реални шансове да се класират много напред.

Момчетата, които ни представиха на Световното във Франция през 2001 г.
Момчетата, които ни представиха на Световното във Франция през 2001 г

Повечето от отборите тренират на Сена вече втора седмица. Миналогодишният световен шампион Якопо Фалсини е извадил един шаран около 6 кг, съобщава престижното електронно издание www.matchfishing.com.

Течението на реката е доста силно и поради тази причина организаторите са взели решение да увеличат разрешеният максимум за подхранка, който по принцип е 17 л. За Световното първенство обаче е решено разрешеният максимум да бъде 20 л.

Поради особения релеф на реката петте сектора, където ще се проведе двудневният шампионат, са разположени на разстояние 25 километра. На някои места брегът е отвесен на три метра над водата, което ще затрудни особено нашите състезатели.

Изненадващо е, че до момента във френския тим не е включен асът при риболоват на река Диего да Силва. Не е изключено обаче да Силва да бъде включен в последния момент, тъй като все още французите и англичаните не са завършили квалификациите за отбора си.

Основният въпрос, който вълнува риболовният елит, е дали ще бъде допуснат да се състезава четирикратният световен шампион Боб Нуд. Англичанинът направи две лоши представяния през последните големи състезания. На световното в Италия беше изваден от отбора през втория ден и на Европейското първенство в Пловдив също.

Боб Нуд обаче е рекламно лице на фирмата “Броунинг” и вероятно спонсорите ще настояват за участието му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.