Румен Карфицата спечели турнир Огоста 2001г

Тази година турнирът на яз. “Огоста” приятно изненада участниците, като се отчете с повече риба от обикновено

Въпреки че по време на тренировката стената не беше подхранена равномерно навсякъде, през първия ден на състезанието риба имаше почти във всички сектори. Стената на “Огоста” е специфична – от едри големи камъни с огромни пукнатини между тях. Това наложи състезателите да опипат дъното сантиметър по сантиметър рискувайки в противен случай да пълнят с подхранка някоя бездънна пукнатина. Както винаги обаче риболовът беше неравностоен. Най-много риба и в двата дни имаше в сектор А.

По време на техническата конференция главният съдия Иван Димитров подложи на гласуване разрешението за индивидуално участие на Юлиян Йорданов, от кюстендилския клуб “Пауталия”. Юли се бореше да събере повече точки, а “Огоста” е единият от четирите турнира, които носят точки за Националния отбор.

Основната риба, която се обаждаше, бе червеноперка, скобар, кефал, дребна платичка, слънчеви риби и уклей.

И ако през първия ден рибата кълвеше активно, през втория направо полудя. Прецизният риболов на щека позволи на състезателите да извлекат максимума. Така се оформи следното класиране:

Индивидуално мъже:

1.Румен Панов-FilStar
2.Юлиян Йорданов-Кюстендил
3.Емануил Захариев-София1
4.Евгений Милев-FilStar
5.Гошо Костов- “Светослав”
6.Русен Русенов- “Светослав”
7.Юрий Пейков-FilStsr
8.Ивайло Христов -“София1”

Голямата изненада дойде при жените. Пловдивчанката Албена Ангелова стана първа в индивидуалното класиране. Втора се класира местната звезда Светла Йонкова, а трета остана Валентина Генова от Велико Търново. Парадоксалното в надпреварата при жените беше, че пловдивчанката Албена Ангелова победи съперничките си с почти килограм разлика в крайното класиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.