Българският Национален отбор по риболов на последно място!

С това 36-о място ударихме дъното

 

Българският Национален отбор по спортен риболов на плувка се класира на последно място на Световното първенство, което се проведе на 14-15 септември в Полша. С това си представяне българските национали удари

Били Доктора от Кърджали е най-добре представилият се от Националния отбор
Били Доктора от Кърджали е най-добре представилият се от Националния отбор

ха дъното! Първия ден се класираха на 34- о място, а втория ден се “поправиха” и заковаха последното 36-о място! Причините за това са комплексни. Но още в началото на година, при сформирането на новия Управителен съвет беше ясно до къде ще стигнат нещата. Новият председател на Федерацията Георги Михайлов, заедно с подбрания лично от него Управителен съвет започнаха с гафовете още от първото състезание, после гафове на второто, и на третото. Сменяха се състезания, правиха се грешки в класирането, имаше неграмотни съдии, които не знаят правилника, тълкуваше се грешно правилника и какво ли още не. За капак Националният отбор беше сформиран не на база класиране, а по осмотрение на Управителния съвет. Изобщо момчетата правиха каквото си искат без да се съобразяват с мнението на клубове и състезатели.

Точно затова последното място е нормално следствие на безумиятапрез целия сезон. Точно затова и никой не пожела да отиде и да помага на отбора като щаб Не успяха дори да намерят резерва, при положение, че желаещи за участия на Световни първенства винаги е имало до момента. Няма да коментирам кой как се представил, тъй като реално в отбора трябваше да бъдат титулярите Били Доктора и Митко Димитров. Останалите трима – Георги Михайлов, Георги Георгиев и Христо Йорданов изобщо не им беше мястото там. Дали ако бяха други хора представянето на нашите момчета щеше да е по-добро никога няма да разберем. Но със сигурност щеше да има и резерви и щаб и вероятно поне малко по-добро класиране. Факт е, че никога до сега Бълария не е имала такова кататрофално класиране. От това може да се направи само един извод. Нещо в управлението сериозно куца. На последното Общо събрание новият председател реши да променя нещата във Федерацията. Двама членове на УС си подадоха оставките тогава и новият председател Георги Михайлов състави УС по свое осмотрение. След толкова гафове Управителният съвет, на чело с председателя на Федерацията е нормално да си подадат оставките. Това е единствената морална отговорност, която могат да понесат за гафовете през сезон 2013. Какво ще се случи през сезон 2014 за сега няма яснота. Тепърва предстои да видим и да чуем какво ще кажат самите участници и какви са според тях причините за представянето им в Полша. После предстои пореднто Общо събрание на федерацията, на което е крайно време вече нещо наистина да се промени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.