Бракуваха тон риба преди празника

Никулден е само след два дни, а магазините са пълни с негодна риба

Почти един тон риба и рибни продукти са бракувани при проверките на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Тя е започнала миналия понеделник. Информацията е на радио „Фокус“. Лично д-р Любомир Кулински, директор на дирекция „Контрол на храните” в агенцията е съобщил тревожните данни.

Резултатите от проверките проведени преди няколко дни не са много приятни. При извършените 1805 проверки са съставени 89 предписания, 22 акта за административни нарушения и временно е спряна дейността на два обекта. Конфискувани са 1020 кг храни, от които 945 кг са риба и рибни продукти, пише агенция „Фокус“.

Както всяка година, така и тази, най-важно е да не се продава риба на улицата. Д-р Кулински прикани всички потребители у нас да не купуват риба и всякакви храни от тротоари, багажници и градинки, а да пазаруват от обекти, регистрирани по закона за храните, защото те попадат под контрола на агенцията.

След Никулден, проверяващите ще се насочат към хотелите и ресторантите, във връзка с предстоящия студентски празник, а след тях и към всички обекти преди Коледа и Нова година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.