В Холандия: Пушена сьомга разболява от салмонела

Проблемната риба е довела до разследване на доста заболели и в САЩ

В Холандия хората пострадали от заразената риба са над 250, като проблемът, който се е появил в началото на месец октомври все още не е отминал, тъй като хората все още имат оплаквания. И то най-вече онези, които са боледували от саломонела при първия пик на болестта.

Пушената сьомга, която се оказа заразена със салмонела, разболя най-малко 250 души в Холандия. Тази новина съобщиха местните власти, а малко по-късно беше цитирана и от Асошиейтед прес.

След като стана известен случая в Холандия Американските здравни власти оповестиха, че също разследват подобен проблем. При тях са заразени от салмонела 85 души в 27 щата от 1 юли досега.

След проведеното разследване стана ясно, че заразената сьомга идва от фирма „Фопен“, която дистрибутира риба в големите магазини както в Холандия така и по света. Холандският национален институт за обществено здраве и околна среда заяви, че е взел всички мерки заразената риба да се изземе от магазините.

В САЩ „Фопен“ увери, че е доставила сьомгата на корпорация „КостКо“ и не смята, че заразената риба е продадена на други страни. Фирмата обработва риба в Холандия и в завод в Гърция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.