В японски ресторант – ловиш риба, ядеш риба

Любителите на риболова в Страната на изгряващото слънце могат да съчетаят полезното с приятното

В Япония има верига ресторанти, които предлагат интересно занимание на онези, които обичат да хапват риба. Клиентите на Zauo, което преведено от японски означава „седни и лови риба“ имат възможност да дегустират съвсем прясно уловена риба, тъй като ако са достатъчно добри в риболова, имат възможност да си я уловят сами и на место. За целта ресторантите дават на мераклиите различни риболовни принадлежности.

Съдейки по това, че във въпросните заведения почти няма празно място, явно идеята е доста добра и работи в полза на веригата от ресторанти, в които има направени резервации с месеци напред.

Веригата привлича вниманието и на туристите, без значение дали са дошли просто да хапнат суши или да уловят вечерята си сами.

За целта около масите има големи пространства, които са пълни с вода и в тях плуват различни видове риба. Така освен удоволствието от риболова, на клиентите е сервирана и изненада в чинията, тъй като почти никога не е ясно какво точно ще се закачи на въдицата.

Разбира се, че не е задължително клиентът да изяде онова, което е уловил, ако той има други предпочитания. Те могат да опитат от змиорките, акулите, японските морски охлюви и дори омари, но това обикновено им струва няколкостотин долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.