Умряла риба и удавени птици се разлагат в морето край Морската гара във Варна

През изминалия летен сезон сигнали за мъртва риба и замърсени водоеми имаше в изобилие

Ето че и в началото на есента се случва така, че човешка небрежност да е причина за проблеми с умряла риба, а в този случай има и пострадали птици. Varna 24 алармира преди ден, че птици, които са се удавили в морето, както и мъртва риба, която е плувала в района на Морската гара са станали повод граждани и риболовци да се обадят на РИОСВ – Варна. Според шефката на екоинспекцията Румяна Радилова тези сигнали трябва да се отправят към Морска администрация и Басейнова дирекция.

Според информацията на http://news.varna24.bg около т.нар. малък фар е имало мъртви риби, които са плували с обърнати кореми. Местните рибари разказват, че това е факт, когато задуха югозападен вятър. В тези моменти откъм Варненското езеро започвало да се носи вода, която е оцветена в червена. Тогава се появявали и пасажи от риба, които според опитни въдичари се държали твърде неадекватно. После течението почвало да носи и по-едри екземпляри, но те вече били умрели.

Лошото в подобни случаи, освен човешката небрежност е, че органите, които имат грижата да реагират адекватно в подобни случаи не реагират изобщо или протакват разследването достатъчно дълго време. До този момент колкото и сигнали да са подадени, не е оповестен нито един резултат, не е станало ясно дали са заловени нарушители и ако са заловени дали има произнесени присъди срещу тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.