Рибата, с която Христос е нахранил гладните, съществува!

Колкото и невероятно да звучи, библейската риба съществува

С тази риба Христос е нахранил 5 000 гладни човека. Тя е била уловена и от Петър, който малко по-късно ще стане свети Петър. Рибата, която християните много почитат си има име и се нарича Галилейска тилапия. Нейното местообитание е Галилейското езеро. На това езеро рибарите са имали небивала слука, след като възкръсналия от мъртвите Христос им показал къде да хвърлят мрежите си.

Особеното на тилапията е, че тя може да вирее както в солени, така и в сладководни води. При размножаването женската тилапия снася яйца в гнездото, след като бъдат оплодени ги събира в устата си и така ги носи, докато не се появят малките рибки. През това време мъжкият кани в гнездото следващата женска риба, която ще бъде оплодена. Повече от седем дни може да издържи женската галилейска риба без да се храни. Това е наложително, тъй като все пак тя трябва да отгледа бъдещето поколение.

В Египет съществуват стенописи от от XV в. пр. Хр. (времето на кралиците Хатшепсут и Аменхотеп II), на който може да се види нарисувана тилапия като тотемно животно, плаващо в специален басейн. Малкият героизъм на женската тилапия дотолкова впечатлила древните египтяни, че те й посветили йероглиф. Върху съдове и древни фрески можело да се види галилейската риба с лотос в уста, символизиращ възкресението и новия живот след смъртта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.