Милиардер е най-богатият бездомник

Да, точно така! Той няма дом, но според Форбс притежава е 546-то място по богатство в света

Никълъс Берггрюен продава преди 12 години огромните си къщи в Манхатън и Маями. 12 години този особняк не е купил дом за себе си, не е и наел къща, в която да живее. Господин Берггрюен е на 51 години, живее сам и прекарва дните и нощите си в различни световни хотели. За около 30 дни той отсяда в хотелите на 14 различни града по света благодарение на частния си самолет, който все пак е не е продал.

Богаташът разказва, че той не бил материален човек, негов приоритет не са парите. И все пак, той пътува с частен самолет, а хотелите, в които отсяда са поне с четири звезди, нищо че ръчният му багаж е само от една чанта, в която има няколко кничи, малко дрежи и документи.

Милиардите си Никълъс Берггрюен е спечелил, като е купувал дялове в големи фирми и хотели, сред които германската верига магазини Карщад и испанския медиен гигант Приса. Той притежава и 29 процента от акциите във веригата ресторанти за бързо хранене Бъргър кинг. Никълъс Берггрюен е и филантроп и заедно с други милиардери, като Бил Гейтс и Уорън Бъфет, прие да дари половината от богатството си на благотворителни организации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.