Българи уловиха най-големия шаран в Румъния

В северната ни съседка се проведе световен риболовен шампионат

Събитието се състоя на румънското езеро Корбу. Да премерят сили в риболова бяха дошли участници от Южна Африка, Русия, Украйна, Македония, България и други. Цел на състезанието беше капризният понякога шаран.

Естествено, домакините са хванали най-много шарани. Това директно е класирало Румъния на първо място. И докато румънците са заложили на количеството, българският отбор е уловил най-едрите екземпляри. Нашите момчета са хванали риба, която е била някъде около 13 килограма.

Крайното класиране изглежда така – Румъния е на първо място, България заема втора позиция, атрети са сърбите.

Освен състезанията и опита в улова на шарани, ръководствата на изпълнителните агенции по рибарство и аквакултури на България и Румъния са планували да се състои двудневна работна среща в Букурещ. Тя започва днес и в нея ще участват изпълнителните директори д-р Драгомир Господинов и Кармен Стойка, представители от министерствата на земеделието на двете страни и експерти.

Основен акцент в разговорите ще бъдат резултатите от извършените между двете агенции съвместните проверки за контрол на риболова в Черно море. Целта е да се приложи регулярно сътрудничество в контрола по река Дунав и Черно море.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.