Американци релаксират с лов и риболов

За да избягат от стреса, все повече американци намират време за занимания като лов и риболов

Американското министерство на здравеопазването отчита, че по време на стегнацията след 2008 година, хората, които са ходели за риба или са обхождали горите, за да ловуват, са намалели чувствително. Липсата на време, по-малките доходи, както и факта, че за да закърпят положението повечето американци са работели на няколко места, е била една от основните причини, поради които хората живеещи в Северна Америка са обърнали гръб на природата.

Едно скорошно проучване обаче дава сигнал за завръщането на американците по бреговете на реките и язовирите. Факт е, че напоследък са зачестили риболовните екскурзии в едно от любимите места за риболов, а именно – Аляска. Американската служба за дивата природа също потвърди тези факти, съобщава вестник „Луизиана таун ток”, цитиран от агенция „Фокус“.

„През последните две години се наблюдава тенденция в увеличението на активността в лова и риболова”, заяви Дан Аш, директор на Американската служба за дивата природа и риболова.

Според него, за да се отчете тази промяна, то броят на практикуващите здравословните занимания сред природата значително се е увеличил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.