Рибар беше спасен от акула

Рибарят е баща на шест деца и твърди, че сега не би бил жив, ако не е била акулата, която му показала пътя към спасението

Името на злощастника е Тоакай Теитой. Той преживял три месеца в океана, сам, на паянтова дървена лодка, в която имало много малко храна и почти никаква вода. Онова, с който рибарят утолявал жаждата си, падало от небето. Късметлията твърди, че единственото нещо, което му давало сила през тези дни били молитвите и вярата, че отново ще види децата си.

15 седмици прекарал във водната шир Токай и накрая бил спасен от голям кораб. За да се случи това, виновна била една 6-метрова акула, която буквално го изпратила към големия плавателен съд. На 11 септември той бил събуден от нещо, което блъскало корпуса на лодката му. Това била хищната риба, която в буквалния смисъл му показала пътя към спасението. Ето какво разказва рибарят.

Акулата ме направляваше към големия рибарски плавателен съд. В един момент погледнах и можех да видя в далечината нюансите на кораба. По-късно и част от екипажа, който ме гледаше с бинокъл.“

След като той щастливо поел курс към кораба, акулата изчезнала така внезапно, както се била появила.

В лодката Токой не бил сам. Той отишъл да лови риба заедно с брат си, но той починал. Те се връщали от специална церемония към техния остров Майана. Обикновено пътуването към острова траело около 2 часа, но двамата с брат му заспали в лодката.

Така се отклонили, а в лодката имали само храна и малко вода. Тоакай оцелял благодарение на дъждовна вода и риба. Здравето на 52-годишния му брат обаче се влошило и няколко месеца по-късно – на 4 юли той починал от дехидратация, пише inews. След случилото се рибарят споделя, че никога повече няма да се качи на лодка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.