Риба барамунди ще сложим на трапезата за Никулден

Риба барамунди

Деликатесното чудо ще е нещо ново на родния пазар

Риба барамунди

Край Бургас, в единствената акваферма за екзотичната риба барамунди, се подготвят за празника, като информират, че отгледаната риба ще е достатъчна да задоволи нуждите на родния пазар. Фермата на „Атлантик”АД на Рибно пристанище в Бургас е оборудвана за развъждане на екзотичната риба. От там казват, че до началото на декември екземплярите ще са в подходящия размер за трапезата от 800 грама до един килограм парчето.

Фермата е създадена преди 4 години и оттогава насам не е спирала да се развива, така че отгледаната риба да отговаря на всички европейски стандарти.

Всички модернизации, които са направени досега, имат за цел да подобрят качеството на месото на барамундите и да запазят рибата прясна и вкусна. Умъртвяването й например се прави по хуманен начин- чрез охлаждане, за да не е подложена рибата на стрес. Така месото запазва изцяло уникалния си деликатесен вкус, разказа ръководителката на проекта Зорница Караманова.

Аквафермите са бъдещето в този бранш, тъй като тенденцията в световен мащаб е за намаляване на риболовните усилия. Затова има и поощряващи европейски програми за такива проекти, пише kompasbg.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.