Рибен фестивал зарадва жители и гости на Каварна

Традиционният тридневен фестивал събра много фенове на рибните вкуснотии

Трима градоначалника участваха в конкурса за най-добре сготвена риба. Освен домакина на събитието, който всяка година се включва в празника, да сготвят най-вкусната риба бяха дошли и кметовете на град Елена и Дряново.

Цонко Цонев направи паниран див черноморски лаврак, който е бил уловен от местните рибари. Рибата е била доста едра – над седем килограма и риболовците казват, че много рядко излизало такова чудо от морето. Рибата беше нарязана изкусно, панирана вкусно и полята с разкошен бял сос, приготвен от шампанско, сметана и масло. Кметът на дряново заложи на сигурно и разби конкуренцията с подобрена рецепта за пържен шаран.

За да е по-вкусно, парчетата шаран се киснат предварително в марината. И макар да беше конкурс, и макар да имаше надпревара, никой от участниците не искаше приз или награда, а по-скоро хората, които бяха дошли да уважат събитието и да се забавляват.

Журито беше много затруднено в избора на победител и затова отсъди три специални награди и на тримата градоначалници. Да определят най-вкусната риба бяха номинирани председателя Никола Анастасов и колегите му д-р Здравко Иванов и съпругата му Кристияна. Накрая приготвената риба, плюс още едно сериозно количество рибни вкуснотии, осигурени от спонсорите, беше раздадена на жителите и гостите на Каварна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.