Всеки трети брак се проваля заради неизмити чинии

Проучването е направено за Великобритания, но и у нас положението не е по-различно

Всеки трети брак се разпада заради мръсни чинии. Най-често взаимните обвинения са за това, че домакинската работа не е разделена по равно между двамата.

И ако това ви се струва абсурдно, то изневярата и липсата на комуникация между двамата в семейството все още е водещ фактор за разпада на семейството. Има двойки, които преглъщат вината, но не могат да се примирят с вечно отсъстващия партньор или разхвърляната къща. 1000 души са отговорили на въпросите, зададени по поръчка на фирма за почистващи препарати и цитирани от пресата във Великобритания.

30 процента са браковете, които се разпадат заради хаос в кухнята и едва 4 процента са онези, които се разделят заради трети човек в спалнята.

Повече от половината отговорили подчертават, че домакинските задължения трябва да се поделят и ако това не се случи, то потърпевшия има пълното право да си тръгне.

Не е лесно да се живее с човек, който разхвърля вещите си из цялата къща, както и не е лесно само един да оправя неразборията.

Парите са последна грижа на семействата в Англия. Там рядко се карат за това кой да плати сметките, докато ако подобно допитване бъде направено в България, то сигурно липсата на пари ще бъде поставена на първо място като причина за раздяла.

От изследването става ясно още, че петима от шестима души, които са срещнали нов партньор след провален брак, казват, че полагат големи усилия, за да не повтарят същите грешки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.