Кои са сайтовете убийци на време в Интернет?

В мрежата има портали, в които може да прекараш часове, без това да ти се стори вредно или опасно

 

Напоследък все повече хора са зависими от Интернет. Той е навсякъде – в телефона, в колата, в куфара, у дома или на работа… Като изключим социалните мрежи, които са доказан убиец на време, можем да изровим поне още десетина сайта, на които губим не само време, но и пари.

Няма да правим анализ на онова, което се случва в България. Ситуацията е повече от ясна – българинът от край време се интересува от коли, жени и риболов. Една проста сметка показва, че средностатистическия мъж прекарва поне 3 часа без да се усети в Мрежата. Как точно го прави, при положение, че работи и се грижи за семейството си – не е много ясно.

На запад имат малко по-различни разбирания за загуба на време в интернет. Ще цитираме само три сайта, които имат огромна посещаемост и милиони фенове по света.

Започваме с по-младата аудитория, която предпочита сайтове като тези Brotips.com и Wonderhowto.com. В първия има картинки и весели истории най-вече за момчета между 13 и 20-годишна възраст. Там може да се открият множество картинки, на които има изписани умни послания за живота, жените, работата.

Вторият сайт е създаден, за да помага. От него може да научите как да свалите някоя мацка, но може и да разберете как да си смените контакта.

Нещо подобно е и thereifixedit.com. Там обаче предимство са по-сериозните теми, свързани с битови проблеми – ремонти, реконструиране и т.н.

За големите батковци и по-сериозни мъже е създаден сайт с доста интересно и провокативно име. Thisiswhyimbroke.com буквално се превежда като „ето защо съм разорен“ и представлява електронно издание на популярно списание, предназначено за фенове на нестандартните играчки „за големи мъже”, пише „Монитор“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.