Огромни миди вадят край Видин?

Огромни миди вадят край Видин?

Който не познава живота край реката е учуден от размера на мидите

Огромни миди вадят край Видин? Снимка: Стандарт

Преди ден в медиите излезе новина, от която стана ясно, че в Дунав край Видин вадят огромни миди. За местните жители е ясно, че че това не са нито мутанти, а всъщност има дори още по-големи миди от тази, която е показана на снимката.

За необичайни по размери миди алармирал бившият учител Вергил Маринов. Според информацията на „Стандарт“, той отишъл да лови риба с лодката си и вместо да изкара някоя дунавска щука, измъкнал ето тази огромна, според думите му, мида.

Мидите обитават района около строящия се мост между Видин и Калафат. Макар и с големи размери, те не са от вида „зебра“, за които зоолозите казват, че са агресивни.
Този вид може да бъде открит по вътрешните водоеми на Северозападна България. Дунавските миди са с по-издължено тяло и не е проблем да достигнат дължина около 15-на сантиметра. Според хора, които живеят около Дунав, показаната мида на снимката е съвсем нормално да се намери в реката. През последните години миди рядко се вадят от Дунав и затова да достигнали такива размери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.