Улов на деня! Готвач улови най-голямата сладководна риба

Улов на деня! Готвач улови най-голямата сладководна риба

Късметлията е английски въдичар, който още не може да се нарадва на голямата слука

Улов на деня! Готвач улови най-голямата сладководна риба

Готвачът Джеймс Джоунс удари нов рекорд в улова на най-голямата сладководна риба във Великобритания – с тегло почти колкото самия него.

31-годишният мъж, който при 68,6 килограма е само няколко килограма по-тежък от 65,3 килограмовия звяр се борил повече от два часа, за да извади огромния сом от езеро в Есекс.

Г-н Джоунс, който е висок около 5 фута установил също така, че чудовището може да е по-леко от него, но определено е по-дълго – рибата била с дължина ни повече ни по-малко от 7 фута.

Английският риболовец споделя: „Не можех да повярвам на теглото, направо не мога да повярвам, че съм изкарал такъв звяр. Трябваше да го влача от единия край на езерото чак до другия, за да се умори. Исках да се обадя за помощ за издърпването, но не знаех къде съм си оставил телефона – борбата и мен ме умори.“

Все пак собственикът на езерото чул виковете на затруднения рибар и веднага му се притекъл на помощ.

Г-н Джоунс, който се занимава с риболов от 12-годишна възраст казва, че това ще остане най-незабравимият му излет за цял живот, но въпреки това се надява подобна слука да го връхлети отново.

Записването на рекордите във Великобритания е прекратено през 2000 г., но рибарите там продължават да да си водят тайни статистики. Саймън Кларк, който също е запален риболовец коментира случая така: „Това е невероятна риба за такова малко езеро и е огромна изненада за всички в любителския риболов.“

Сегашният световен рекорд за сом е 113,5 килограма.

Припомняме, че в река Меконг, Тайланд през 2005 г. е бил уловен най-големият сом – 293 килограма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.