Овладяха пожар в хасковско

Овладяха пожар в хасковско

Овладяха пожар в хасковско

Над 90 горски служители и над 100 пожарникари, военни и доброволци, участват в гасенето на пожара, възникнал вчера следобед между хасковските села Брягово и Родопи.

Овладяха пожар в хасковско
Овладяха пожар в хасковско
Огънят към момента е ограничен, като е засегната площ от 2 100 дка, от които 1 200 дка са общинска горска територия, а 900 дка са земеделски площи. Пожарът е обхванал предимно сухи треви и храсти, има отделни широколистни участъци, в които стихията е обхванала и цели дървета.

В потушаването на огъня се използват 6 специализирани автомобила за гасене на горски пожари и 20 високопроходими моторни превозни средства.

Създадена е организация за овладяване на огъня и той се гаси от две страни. В района е съсредоточена пожарна и тежка верижна техника, която прави просеки в гората.

На мястото на пожара са изпратени горски служители от Регионални дирекции по горите – Сливен, Стара Загора, Бургас, Пловдив, Кърджали, както и от Държавните горски стопанства Хасково, Ивайловград, Свиленград, Тополовград, Мъглиж, Сливен, Стара Загора и Чирпан. Конкретните причини за възникването
на пожара се изясняват.

Призоваваме всички да бъдат особено внимателни при боравене с огън и извършване на огреви дейности на открито през следващите седмици и месеци. При забелязване на пламъци и дим в гората и прилежащите територии сигнализирайте на спешния телефон 112!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.