Йордан Йовчев – олимпийската надежда на България

Йордан Йовчев – олимпийската надежда на България

Йордан Йовчев – олимпийската надежда на България

Славният българин се класира успешно за шестата си олимпиада

Йордан Йовчев – олимпийската надежда на България
Йордан Йовчев – олимпийската надежда на България

Невероятният гимнастик може да бъде пример за всеки, който по една или друга причина твърди, че българите нямат воля и са мързеливи. Йовчев е една от спортните ни легенди, с които не само трябва да се гордеем, но и на които трябва да подражаваме. Той е живото доказателство за това, че който се труди, той наистина ще сполучи, защото талантът не може да се развива от самосебе си, той изисква и много постоянство.

39-годишният български гимнастик е доказателство и за това, че олимпийският дух не признава възрастта. Въпреки не особено приятните подмятания, че Йовчев малко възрастен за подобни спортни формати, Данчо, както го наричат фенове и приятели, подминава подобни изказвания с усмивка. Точно с тази усмивка и с безспорния си талант той спечели два сребърни медала на халки и земя през 2004 година на олимпиадата в Атина и два бронзови медала на олимпиадата от 2000 година в Сидни.

Йордан Йовчев беше спортистът, който носеше българския флаг на откриването на олимпийските игри в Лондон, той е и спортистът, който има най-много заявки за интервюта. „Ню Йорк Таймс“ отидоха на крака при гимнастика, за да го попитат как се поддържа високото ниво, което той демонстрира на цели шест олимпиади.

И вместо заключение: Данчо Йовчев остана и се състезава за България. Той достойно защитава трибагреника, въпреки предложенията, които е имал. Какво ще се случи в Лондон е Божа работа, но е факт, че този невероятен спортист е спечелил най-важният медал и най-истинската любов – тази на милионите български и чужди фенове по света. +

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.