Пиеш една бира – взимат ти книжката

Пиеш една бира – взимат ти книжката

Пиеш една бира – взимат ти книжката

По-строгите закони едва ли ще сложат спирачки на недобросъвестните шофьори

Пиеш една бира – взимат ти книжката
Пиеш една бира – взимат ти книжката

Половин година ще ходят пеша или ще гонят градския транспорт онези недобросъвестни шофьори, които карат дори и след като са изпили една единствена бира.

Ако дрегерът отчете концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 промила трябва да кажете сбогом на документите си за правоуправление. Законът, който уточнява тази санкция беше гласуван вчера от депутатите, които го приеха на второ четене.

С предложените от избраници от ГЕРБ, начело с шефа на транспортната комисия Иван Вълков, изменения наказанието се уеднаквява за всички категории водачи.

Разликата в случая е, че до днешна дата имаше значение дали нарушителят е начинаещ шофьор или има по-дълъг стаж зад волана. В зависимост от това варираше от 1 до 12 месеца и от 2 до 12 месеца лишаване от правоуправление. В 60-70% от случаите обаче от КАТ налагали минималното наказание.

Максимумът за онези, които карат с пияна глава пак остава до 1 г. Глобата, която варираше според опита им от 200 до 500 лв. и от 300 до 600 лв., също се уеднаквява. Тя става от 500 до 1000 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.