3 дни крокодили държат в плен рибар

3 дни крокодили държат в плен рибар

3 дни крокодили държат в плен рибар

Кръвожадните създания не успели да сломят смелчагата

Тери Донован е на 65 години и живее в Австралия. И предвид историята, която му се е случила, изобщо не е популярен в страната си като „Дънди Крокодила“. Английското издание „Дейли телеграф“ съобщава, че в продължение на три дни Донован е бил държан в плен от крокодили, които са били дълги цели четири метра.

3 дни крокодили държат в плен рибар
3 дни крокодили държат в плен рибар

Мъжът е попаднал в капан след като е отишъл да практикува любимото си хоби в отдалечена риболовна хижа.

Въдичарят се е намирал в северната част на Куинсланд, място с голяма популация на крокодили. Той споделил, че е мернал големи соленоводни крокодили да дебнат във водите. Донован заявил, че е забелязал и втори крокодил под хижата. За да се спаси, той е избрал най-високото място, което е открил наоколо – билярдна маса. Но това не го успокоило особено. Водата започнала да се покачва и след като нявлязла в хижата, на клетия рибар не му оставало нищо друго, освен да се покатери на покрива на хижата.

Тъй като близките му започнали да се притесняват за него, те изпратили специален хеликоптер да го издирва. Това се случило след като Донован престанал да отговаря и на сателитния си телефон. За сведение соленоводните крокодили в тропическия север на Австралия убиват средно по двама души на година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.