Риболовните страсти на родните звезди са непостоянни

Иван Ласкин: Жените ми са по-сигурни от рибата!

Иван Ласкин: Жените ми са по-сигурни от рибата!

Много е писано за риболовните предпочитания на певци и актьори

Знайно е, че една от най-популярните водещи – Ани Салич, е заклета рибарка. От актьорската гилдия заслужават да споменем имената на Антон Радичев и Иван Ласкин. Приживе Велко Кънев също беше страстен въдичар.

Иван Ласкин: Жените ми са по-сигурни от рибата!
Иван Ласкин: Жените ми са по-сигурни от рибата!

Родните ВИП-ове използват това популярно хоби за релакс. Както вече казахме – малцина са онези, които му се отдават напълно и докрай. Скоро писахме за цигуларят Васко Василев, който открил почивката с въдица с ръка едва преди няколко седмици, докато отдъхвал край японските брегове.

Сигурно малцина знаят, че Джеки Стоев е много добър в подводния риболов. Негов другар в това занимание преди време бил и професор Боян Биолчев. Последният обичал да се гмурка край скалите на Резово. Той и до днес разказва как навремето имал доста драматичен сблъсък с тюлен. Преди десетилетия тези животни предпочитали нашите брегове, но днес не ги няма заради бракониерите.

Виртуозният кларнетист Иво Папазов също е запален риболовец. Той предпочита да замята въдици по реките и неведнъж е хващал сомове, които са били красиви екземпляри, тежащи поне 5 кила, но дори и тази рядка случка си е заминавала обратно в реката. Факт е, че известният музикант не хапва риба или го прави изключително рядко, като предпочитанията са му предимно морски рибки.

От спортистите волейболният ас Матей Казийски често може да бъде засечен из язовирите. Виновен за риболовната му страст е неговия баща, което се обяснява донякъде от факта, че семейството има вила до язовир „Искър“. Казийски е ловил сьомга в Исландия и на всяко гостуване не пропуска да вземе въдицата си. Предпочита по-спокойните уединени места за риболов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.