В България сме живи с най-ниската заплата в ЕС

В България сме живи с най-ниската заплата в ЕС

В България сме живи с най-ниската заплата в ЕС

Невероятно, но факт! Българите получават най-ниското възнаграждение в почти цяла Европа

Да си припомним – членки на Европейския съюз са общо 27 страни. От тези 27 държави България е на дъното с най-мизерната заплата, която възлиза на 4 395 евро за цяла една трудова година. В Дания взимат за същото време и много по-малко труд 58 640 евро на година.

В България сме живи с най-ниската заплата в ЕС
В България сме живи с най-ниската заплата в ЕС

Германия дава на своите работници средно 42 500 евро, Белгия – 43 400 евро, Люксембург – 49 316 евро, Холандия – 45 215 евро, финландците и швейцарците взимат по 40 000 евро. Повече примери не са необходими, тъй като на фона на 6-цифрените суми, които взимат европейците, нашите около 5 000 евро са направо смешни и жалки. Румънците са по-добре от нас, естонците и латвийците – също.

Изводите и изследванията, които са направени в тази насока са плачевни и за останалите показатели, при които отново сме почти на дъното. Не такова е положението с данъците, обаче. В България данъците са ударили почти тавана. Нищо, че всяко ново правителство излиза с различни и ведри обещания в тази насока. Нищо подобно! За всеки лев заплата, който стига до работника, ако работодателят е достатъчно съвестен, той заплаща 1,60 лв. данъци, което направо безумно. Нито едно правителство до сега не направи нищо за промяна на икономическата обстановка, въпреки поетите обещания.

2 thoughts on “В България сме живи с най-ниската заплата в ЕС

  1. И какво от това, на кого му пука?

  2. На хората, които трябва да си плащат сметките им пука. На теб не ти ли пука?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.