Van Den Eynde – подхранка от световен клас

Van Den Eynde - подхранка от световен клас

Van Den Eynde - подхранка от световен клас

Ключът за резултатния улов на риба е правилният подбор на смеси в зависимост от водоема, дълбочината и вида риба, който ще ловим.

Например не бихме имали добри резултати ако ползваме тежка подхранка, която е за дънен риболов и ловим уклей, който се придържа в повърхонстите слоеве на водата. Също така много е важно количество вода, което ще се добави в подхранката. При повече вода храната става тежка и пада на дъното. При малко вода тя ще прави облак и трудно ще събира рибата. Добавяйте водата по малко в голяма бака. Оставете храната да поеме вода и след това задължително я пресейте през сито. По този начин подхранката ще се овлажни равномерно и ще е богата на кислород. Това ще ви даде възможност да работите както желаете. При силно стегнати топки храната ще пада на дъното и ще се разтваря бавно. При леко стегнати топки храната ще се разпада още докато потъва и ще образува богато хранително петно и облак.

Van Den Eynde - подхранка от световен клас
Van Den Eynde - подхранка от световен клас

1.Superoach brown and black
Superoach може да бъде силно овлажнена и при силно стегнати топки да се ползва за риболов на течение. Понякога Superoach се смесва с PV1 (специлно лепило за подхранка, у нас се предлага заместителя GOLANT) , най-добре в съотношение 60/40 .По този начин подхранката може да се ползва и за много силно течение. При нормално овлажняване може да се ползва за риболов в канали без течение или езера. Подхрланката се предлага и в черен цвят за прозрачна вода. Най-добре Superoach работи на дълбочина от 40-см до 4 метра. Ако в подхранката се добави галета може да се използва и при риболов на федер.

Риби: Червеноперки от всякакви размери

Водоеми: Тихи езера , канали и реки

2. Secret
Secret това е смес за риболов на дъното, която съдържа елементи, които стават лепкави при смесване. Това е най-тежката подхранка на Van den Eynde и се използва на реки и езера. Тъйй като тази подхранка е разработвана за придъден риболов тя не се явява активна. Secret остава инертна и когато достигне дъното. Потози начин тя прави добър килим от подхранка, който събира рибата. Тази подхранка е добра в комбинация със Supercup. Сместа ще прави хланителен облак едва когато падне на дъното. Не забравяйте за ситото след овлажняване на подхранката.
Риби: Всички видове риби
Водоеми: Спокойти води и реки.

3. Supercup
Съществуват два начина за смесване на тази подхранка. Ако я овлажните леко със силно стегнати топки подхранката ще падне на дъното и едва тогава ще започне да се разтваря. Това е много добър вариант за дълбочина до 3 метра. Ако топките не са силно стегнати ще се получи перфекта подхранка, която се разбива при удара във водата, образува облак и пада бавно към дъното. Най-.добре е тази комбинация да се ползва при риболов на дълбочина до 1.5 м. Ако ще ловите на още по-малка дълбочина добавете към подхранката 50 % Van den Eynde Special. При тазди подхранка е удачно да се ползва за стръв какавида или пинки.
Риби : червеноперки, костур
Водоеми: плитки канали и езера.

4. Supercarp, Fishmeal и Strawberry
Тази подхранка е разработено по последна технология на научните открития. Supercarp фигурира в два вида- Fishmeal и Strawberry. И двете подхранки са разработвани специалнож за шаран и представляват оптималния вариат на смес между протеини и мазнини. Подхранката е ултраактивна и се овлажнява леко. Supercarp е съвместима с всяка шаранова стръв . При риболов на федер се добавя 50% Golant
Риби: шаран
Водоеми : стояща вода.

5. Expo
Това е най-продавана подхранка на Van den Eynde в Англия. Най-добре е да не се смесва с никакви други храни. Това е ярко червена на цвят консистенция подходяща за риболов на дъното за риби като платика и шаран, но най-вече за лин. Expo-то съдържа меласа, която прави храната сладка и много лепкава. Най-подходяща е за риболов на 4 метра. Може да се добави в подхранката, какавида, червеи пинки или царевица. Изключително подходяща за риболов на федер.
Риби: лин, шаран, платика
Водоеми: най-вече езера.

6. Super Match
Тази подхранка е с много длабо хранително съдържание и се ползва най-вече през есента и зимата. Подходяща е за прозрачна вода, когато рибата е много капризна и не сълве. Също така се ползва за смесване с други храни. Super Match е тъмна храна. Тя образува облак на повърхноста при слабо овлажнямване и на дъното при повече вода. Много добре работи в следната комбинация. Един пакет Super Match, половин килограм коноп, четвърт пакет Supercup и четвърт пакет Superoach. Това е перфектна подхранка за матчов риболов.
Риби: дребна червеноперка, кефал, костур
Водоеми: канали и езера

7. Superfeed зелен и червен
При отваряне на пакет с подхранката Superfeed, първото което се усеща е миризмата. Това е една от най-аромтните подхранки на Van den Eynde. Тя е наситена с протеини и работи перфектно за едра риба. Това не есамо шаранова подхранка,у тя събира добре платика, лин, едра червеноперка и изобщо е подходяща за воеми където има различни видове риба. Superfeed се размесва с малко количество вода и образува добре слепени топки. Най-добре работи на дълбочина до 4 метра. За платика е добре да се добави 50% галета.
Риби : лин, шаран, платика и едра червеноперка.
Водоеми: Тихи езера.

8. World Champion
Това е много добора храна за топло време. Тя е доста лепкава и се разтваря малко след като падне на дъното. При добавяне на глина обаче топките ще се разпадат веднага след паданате на дъното. World Champion е перфектна за риболов в реки и езера до 6 метра дълбочини. Добра е следната комбинация: Един пакет подхранка, два килограма галета и един килограм damp leam(глина). Смесете подхранката с галетата, овлажнете и оставете да престои 10 минути. След това добавете глината и претрийте през сито.
Риби: червеноперка, платика, каракуда
Водоеми: реки и езера

9. Damp leam, Natural и Black (Специална глина)
Съществута много заблуждения отностно глината и нейното използване в света.Тъй като глината е много тежка и лепкава се предполага, че стяга топките за винаги.Това не е така. Всъщност глината добавя килограми към подхранаката и я прави по-тежка и по-бързо потъваща на дъното. След това глината разтваря топката много бързо и образува хранително петно. Глината може да се ползва за подхранка и самостоятелно, ако е обогатена с вердевас. Тя може да се добавя към всякакви подхранки и не съдържа хранителни елементи.
Риби: червеноперка, платика, лин
Водоеми: тиха вода, канали, езера.

10. Superlake
Van den Eynde Superlake е средна подхранка между лека и тежка. Преденазначена е за риболов м тихи воеми и бавно течащи канали с дълбочина до 3 метра. Може да се ползва самостоятелно и в смес с други храни.Най-добре е да се овлажни леко и да се подхранва периодично с малки топки. Топките се разтварят в средните слоеве на водсата и падат на дъното под формата на облак. В подхранката Superlakе може да се добавят червеи, пинки или какавида. В прозрачна вода може да се смеси едно към едно Van den Eynde Superlake .
Рыби Платика, червеноперка, костур
Водоеми Тихи езера и бавно течащи канали и реки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.