Риболов на блесна с MEPPS част 3

Риболов на блесна с MEPPS

Риболов на блесна с MEPPS

AGLIA MOUCHE
За летни условия, в плитка вода и за трудна риба
AGLIA MINI SAUMON
Цветът на „хайвер от съомга“ на тези минипримамки е много силно привлекателен. За пъстърва, липан и костур.

Риболов на блесна с MEPPS
Риболов на блесна с MEPPS

AGLIA WINNER
Неутежнена блесна със сменяема кука. WINNER позволява на рибаря да оползотвори голямото листо, но да запази всички предимства на суперлекия риболов. За щука и костур над водната растителност.
AGLIA FLYING C
Много тежка за размера на листото, може да бъде използвана и в най-бързото течение, без да наруши действието си. Позволява цялостно покриване на водните басейни в дълбочина и много прецизно. Препоръчва се за съомга и морска пъстърва.
AGLIA TW
Благодарение на патентованата сменяема кука, с TW може да се риболовства в тандем. Също е възможно да се добавят листенца с допълващи размери, цветове и вибрации и да се създават блесни, чийто размер и тежина са съобразени със специфичните условия. TW също може да бъде използвана с гъвкава примамка (туистер), стример или естествена стръв, за да се пригоди към начина на хранене на хищниците в момента.
AGLIA TW MINO
Привлекателността и „украсата“ на рибката MINO са изключителни. Под водата тя създава пречупване на светлината, като смесва перла, злато, червено, синьо и зелено. Тази пищна смесица от цветове вдига всеки хищник.
AGLIA LONGUE
Нейната форма на „върбово листо“ и по-голяма тежина правят AGLIA LONGUE единствената блесна, която поддържа бавно и постоянно въртене и в най-силното течение. Препоръчва се за силни течения, бърза и дълбока вода и риболов срещу течението, а също и за дълбочини в затворени водоеми, за хищници, които се хранят на дъното и не биха преследвали бърза блесна.
MINI RAINBOW SAUMON
За суперлек риболов в бързо течение.
TIMBER DOODLE
Специално разработена за риболов без закачки, във водоеми, където има много такива.
No 0 – 8 g за бяла риба
No 1 – 12 g за щука
LUSOX
Сигнално „око“, „контрастно оцветяване“ и „мишена“. Силни вибрации. Изключително бавно въртене. Всичко в LUSOX е специално проектирано да улови щуката. Сменяем утежнител: 4-7-10-13 грама за приспособяване на теглото към условията на риболов.
BASS KILLER
Примамка за черен костур, щука, костур. Съчетава блясъка на лопатката с пулсациите на гумените нишки. Съоръжен с кука против водорасли.
MUSKY KILLER, GIANT KILLER, GIANT LUSOX
Големи блесни – голяма риба.
СOMET
Прецизната механика осигурява еднакво добра работа на листото на блесната както близо до, така и далеч от оста на въртене. Това означава, че COMET е „в свои води“ в бурна вода и течения, насечени от многобройни скали и други пречки.
Действието, наподобяващо „блуждаещ огън“, също е допълнителен коз в спокойна вода. То имитира хаотичното движение на ранена риба плячка в последните й гърчове. Много привлекателно за всички хищници.
BLACK FURY MOUCHE
Във водата перцата пулсират и трепкат на куката, придавайки живот на блесната, което потиска възпирането на хищника в атака в „последната секунда“.
COMET BLACK FURY
Много богата украса, която пресъздава визуалните стимули на повечето от ловуваната плячка: щурци, скакалци, жаби, водни и земни ларви и рибки (лещанки) в брачна украса. За течащи води за пъстърва, липан и млада съомга.
XD
Монтирано директно върху оста, листенцето на XD се завърта моментално при най-малкия опън на влакното или дори само под въздействието на собствената си тежест.
Това позволява с XD да се риболовства на „отпускане и прибиране“. При издигането, както и при потъването, блесната остава „жива“ като истинска риба плячка. Това е техническа, но страховита блесна, която може да изненада рибата в различни ъгли на атака.
SYCLOPS
Сложният профил дава 10 равнини на пречупване на светлината. И блесната плува с редуващи се вълнообразни движения, трепкания и странични отклонения, точно като жива рибка плячка. Поради тази двойна извивка качеството на движението се запазва при каквато и да е скорост на обиране на влакното: бавна, нормална или бърза. Тази характеристика спомага за лесно и бързо покриване на обширни спокойни водни площи (щука, бяла риба, костур), а също и за риболов в течение (пъстърва, липан, сьомга)
‘S’ DE MER
Рядка блесна. Тя е тежка и все пак плува забележително. Центърът на тежестта й е изнесен назад, което спомага за далечина на замятане. Тялото й има 10 равнини на отразяване на светлината.
LES ULTRA LIGHTS
Както пъстървата, много риби се хранят с плячка с малки размери: ларви, нимфи, малки насекоми. Освен това тези риби все повече и повече се „образоват“ – те пренебрегват лошо изработените и твърде големи блесни. За да излъжем тяхното недоверие и да улавяме с успех тези трудни риби, отговорът е Супер Лек риболов на блесна.
За липан – пъстърва – кефал – костур.
STREAMEPPS – 0.9 g
Този министример с листенце може да бъде еднакво добре използван както със спинингова пръчка, така и с мухарка.
BUG
Блесните – Мухи
BUG представя сигналите на муха, усилени със стимулите на блесната. Провокиращата последователност от стимули, които те излъчват, възбужда в съзнанието на хищника трите фази на агресивността:
(1) Локализиране; (2) Идентификация; (3) Атака.
Сегментирано тяло. Когато то попадне в зрителното поле на рибата, очевидното съчетание глава – тяло – коремче кара хищникът да идентифицира плячка и ограничава недоверието му.
Оребрени крилца. Техните вибрации активират хищническия инстинкт на рибата и я окуражават да се отправи към източника на тези трептения в подготовка на евентуална атака.
Перца и опашчица. Приемащите цвета на дъгата трептящи пулсации на перцата и „микроотблясъците“ на косъмчетата на опашката са окончателните сигнали за опознаване на плячката, привличащи хищника като център на мишена.
А ето и най-новите допълнения в гамата на MEPPS:
TANDEM
в 3 цвята и 3 големини за пъстърва, три цвята и 1 размер за щука. Гъвкава ос, която придава неустоимо за хищника движение. Освен това откачването на вече уловената риба е почти невъзможно.
LUSOX FLUO
Поради бързината и бруталността на своята атака, щуката е мързелив хищник, по-често изпускащ, отколкото улавящ плячката си въпреки остротата на зъбите си. Благодарение на своята вибрационна честота, концентрирана в обхвата на възприемчивост на щуката, LUSOX е познат като блесната, която най-сигурно провокира атаката на щуката. С новия си „горещ блясък“, който откроява тъмните петна на централната ос, LUSOX FLUO задейства агресивността на щуката в точния момент, когато вибрационните сигнали преминават във визуални за определяне на прецизността на атаката. LUSOX FLUO е идеалното допълнение към стандартните сребърен и златен модел за допълване на шансовете за успех при атаката на щуката.
AGLIA No 7
Специално разработена за големи хищни риби. Благодарение на голямото си листо No 7, осигурява работа, която виртуално увеличава „размера на плячката“, и технически вибрационните сигнали се изместват към по-нискочестотни нива. Тази комбинация от възприятия води до адаптиране на бързината на прибиране до получаването на нискочестотни сигнали, които предизвикват хищника към атака. Големите риби са по-малко готови от малките да хабят своята енергия в неуспешни опити за преследване на малка плячка, неуловима поради пъргавината и стадния си нрав. AGLIA No 7 отчита този феномен. Тя привлича по-големи риби, които често преследват неохотно или въобще не преследват примамки с обичайни размери.
No 7 е проектирана за улов на по-големи видове като щука, сом, сьомга и тропически хищници.
TW STREAMER
Комбинира вибриращото действие с блясъка на листото и особено гъвкавото плуване на стримера, специално изработен за целите на спининговия риболов. Стримерът е монтиран на гъвкава ос с единична кука отпред и малка, но надежна тройка на опашката. По този начин му е предадена голяма свобода на движение. Тялото му е изработено от дълги влакна с различна плътност, включващи повече от 10 цвята, които се смесват, за да пресъздадат сигнали за очите, хрилете, страничната линия и отблясъците от люспите.
Комплектът блесна/стример на MEPPS действа в истински синхрон (едното не само допълва, но и усилва действието на другото): мекотата на стримера и способността му да „диша“ под водата заедно с пулсациите и отблясъците на листото създават забележителна илюзия за живот, която многократно увеличава броя на атаките.
Рубриката се води от Кирил Андреев -„Филиста“ ООД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.